elenafles
2452 poze   74439 vizite
Albume
0 Album anul 2016   Clematite 2016   Crini 2016   De prin curte si gradina   Flox 2016   Lalele 2016   Trandafiri 20160 Album anul 2015   Clematis 2015   Curtea si gradina in 2015   Lalele 2015   Trandafiri 20150 Album anul 2014   Adenium   Clematite in 2014   Daca sunteti in pana de idei pentru gradina   De prin gradina   Florile din balcon   Gradina mea in 2014   Leandrii in 2014   Trandafiri in 2014      American Pillar      Angela      Blue for You      Crown Princes Margareth      Double delicht      First Lady      Imperatrice Farah      Jubilee celebration      Kronenburg      La Villa Cotta      Leipzig      Leonardo Da Vinci      Lilian Austin      Motzart      Mr Lincoln      Rapsody in Blue      Rosa Bluesy      Rosa Dolly Dot      Rosenstadt Freising      Rumba      Teasing Georgia      Tuscany superb      Veilchenblau      Westerland      Zepherine Drouhin1 Album Anul 2013   Balconul meu in 2013   Clematitele mele in 2013   Conserve si muraturi      Ajutor in bucatarie      Oala pentru preparat sucuri   Curtea si gradina in 2013   Hibiscus 2013   Leandrii mei in 2013   Orhidee 2013   Trandafiri 20131A Album Anul 2012   01_Terasa si curtea din Toarcla   02_Clematite   03_Crini 2012   04_Flox   05_Hortensii 2012   06_Leandrii 2012   07_Orhidee 2012   08_Trandafiri   09_Ceva bunatati   10_ Utile si decorative   11_Gradina de legume si fructe   12_Crizanteme si tufanele   13_Nori interesanti   14_Schlumbergera   15_Hibiscus   16_Fagaras decembrie 2012   17_Muscate 20122A Album Anul 2011   Cabanuta din curte   Curcubeu   Curtea si terasa noastra   Fuchsia 2011   Hibiscus Moscheutos   Lalele 2011   Leguminoase 2011   Orhideele mele 2011   Plante urcatoare 23A Album 2010 TerasaAlbum 2010 primavaraAlbum 2010 TrandafiriAlbum 2010 Orhidee   orhideele mele in 2010Album 2010 plante de apartament   Amaranthus tricolor   Aster sau Ochiul boului   Craite   Crini   Crizanteme si tufanele   Dalii   Diverse plante de gradina   Fuchsia   Hortensii   Plante urcatoareAlbum din 2009 CrizantemeAlbum din 2009 DaliiAlbum din 2009 FuchsiiAlbum din 2009 HortensiiAlbum din 2009 LaleleAlbum din 2009 Legume   Legume ciudateAlbum din 2009 SchlumbergeriaAlbum din 2009 TerasaAlbum din 2009 TrandafiriAlbum din2009 UrcatoareAlbum plante de interior   Album din 2009 Hibiscus   HypeastrumEcheveria 2009Ferma lui AndreiFlori de toamna in 2008Gradina rustica in 2008   Dhalia in 2008   Terasa in 2008Municipiul FagarasOrhidee in 2008   Orhideele in 2009Plante exotice in 2008Preparate la gratar si nu numaiToarcla jud BrasovTrandafirii mei in 2008

membru din 4 octombrie 2008

Oala pentru preparat sucuri

Oala speciala pentru extragerea sucului din fructe.(mere,pere,struguri,etc.)Un ajutor pentru doamnele care au fructe multe in gradina si doresc sa ofere familiei un suc natural din fructe fara adaus de zahar(daca fructele sunt foarte dulci).
Oala pentru sucuri
Oala pentru sucuri
IMG_3975
IMG_3975
IMG_3697
IMG_3697
IMG_3695
IMG_3695
IMG_3696
IMG_3696
Suc de struguri fara zahar
Suc de struguri fara zahar
IMG_3701
IMG_3701
IMG_3980
IMG_3980
IMG_3988
IMG_3988
Apa de trandafiri
Apa de trandafiri
IMG_6557
IMG_6557
IMG_6561
IMG_6561


Comentarii album • 24
VictoriCarol 1 iulie 2016  
Gradina ca gradina, dar sunteti si o gospodina desavarsita ! Sincere felicitari !
Raportează
ovidiuhd 20 septembrie 2014  
Multumesc pentru raspuns. Vreau sa fac sirop de menta si va rog sa-mi spuneti daca apa trebuie sa pun tot atat de multa ca la fructe.
Raportează
elenafles 21 septembrie 2014  
Cred ca aceiasi cantitate de apa se foloseste.Problema e cat de aromat o sa fie sucul.Eu nu am facut.
Raportează
ovidiuhd 19 septembrie 2014  
Buna! Azi am primit oala si am facut suc de struguri negrii si a iesit exceptional de bun. Dar a fost de test. Daca fac pentru pus in sticle cum sa procedez, sa il las in oala pana la sfarsit sau sa il scurg in sticle pe masura ce se fierbe? Mi-ar fi mai usor sa il las pana la sfarsit in oala, dar nu stiu daca e bine.
Raportează
elenafles 20 septembrie 2014  
Daca lasati sucul pana la sfarsit riscati ca nivelul sucului sa se ridice prea mult si sa se reverse in oala cu apa.Eu golesc sucul direct in sticle uscate si fierbinti atunci cand observ pe furtunasul transparent ca nivelul sucului s-a ridicat cam la 5-6 cm.
Raportează
elenafles 20 septembrie 2014  
Furtnasul l-am agatat de toarta sitei cu ajutorul unei sarme indoite in forma literei S si golesc doar cand se ridica nivelul.
Raportează
danero2004 22 iulie 2014  
www.tocmai.ro/set-oale-peterhof-ph-1597-9685109.html aici il are la 67 lei nu la 210 , e acelasi ca tu stii ?
Raportează
elenafles 22 iulie 2014  
Peterhof Ph 1597 are inaltimea de 26,5 si diametrul 16 cm.Oala mea are inaltimea de 33 cm si diametrul de 26 cm.Marca este Kaiserhoff.Eu am cumparat-o cu 135 lei acum 2 ani .Linkul ce l-am pus in com.de mai jos a fost pentru firma de unde am cumparat-o.
Raportează
danero2004 22 iulie 2014  
era un link mai jos cu indicatiile astea si de acolo ma luasem ca si ghid...

ai idee cum face sucul ca inca sunt in dilema , adica e pasteurizat ?
Raportează
elenafles 22 iulie 2014  
Nu e pasteurizat.E foarte limpede.Se vede limpezimea in img.3988 si in img.”Suc de struguri fara zahar”
Raportează
danero2004 22 iulie 2014  
e mult de explicat procedeul la "pas cu pas" , eu vreau in special pentru mere ca sunt mai multe.multumesc
Raportează
elenafles 23 iulie 2014  
Eu am facut de mere,pere si struguri.Procedeul ”pas cu pas” .Oala are trei piese.In oala din img.3695 se pun 3 litri de apa peste care se aseaza oala”palnie”(img.3696) unde se colecteaza sucul.Peste aceasta se aseaza oala ”Sita” (img 3697)in care se pun merele taiate (img 3701).Se pune capacul si tot ansamblul se pune pe foc.Aburul trece prin fructe,condenseaza si se colecteaza in oala palnie.Se pregatesc sticlele (spalate,uscate si fierbinti) iar cand apare sucul pe furtunas se goleste direct in sticle care se capseaza si apoi se tin acoperite in patura pana la racirea completa.Eu n-am pus zahar deloc.Depinde de dulceata fructelor.
Raportează
danero2004 23 iulie 2014  
Mda , suna apetisant , eu cumpar suc de mere stors ca la teasc si imi place ca nu are adaus de zahar.

E gustos asa facut la oala ? Are gust a "compot" ? Cat zahar isi pastreaza

Scuze daca sunt prea multe intrebari. :))

Multumesc!
Raportează
elenafles 23 iulie 2014  
E foarte gustos fara a avea gustul compotului.Are aroma marului iar dulceata sucului depinde de cat de dulci sunt merele.Gustul sucului la oala este mai rafinat si mai limpede decat mustul si are avantajul ca se pastreaza pe iarna mentinandu-si gustul si limpezimea.Mustul de teasc e bun proaspat dar pastrat pe iarna nu stiu cum e ca sa fac o comparatie.
Raportează
danero2004 23 iulie 2014  
Mersi mult , o sa iau si unul , varianta cu teasca e indisponibila datorita costurilor.

O seara placuta!
Dan
Raportează
elenafles 23 iulie 2014  
Multumesc.Toate cele bune.
Raportează
ovidiuhd 21 iulie 2014  
Nu stiti daca vreau sa extrag sucul de zmeura, sunt retinuti samburii?
Raportează
elenafles 22 iulie 2014  
Imi pare rau,nu stiu, nu am facut suc de zmaura ca fac sirop din ea.Normal ar trebui sa-i retina.Aburul trece prin fructe si extrage sucul fara sa zdrobeasca fructele.Am facut din struguri si a mers perfect dar aici semintele au fost mai mari ca la zmaura si nu au trecut prin gaurile strecuratoarei.
Raportează
Gabiuta 20 iulie 2014  
Pulpa stoarsa ai pus-o la compost?Le face in asa fel incat raman numai cojile?
Raportează
elenafles 20 iulie 2014  
Ce a ramas dupa extragerea sucului le-am pus in butoiul in care sotul meu aduna fructele puse la fermentat pentru prepararea palincii
Raportează
Gabiuta 20 iulie 2014  
Ooooooooooo....super!
Raportează
Asriana 20 iulie 2014  
Interesant! Eu folosesc storcatorul de la robotul de bucatarie. De unde ai luat oala si cat a costat?
Raportează
pistilica 27 decembrie 2013  
e super!!! as lua si eu dar de unde?!?!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.